Hamvay-kúria
 
 
 
Jellegzetes sárga színével, kovácsoltvas lámpáival, árkádos belső udvarával a barokk kort idéző egyemeletes kúria, a városközpont meghatározó épülete.

Gödöllő földesura, Hamvay Ferenc 1662-ben építtette az akkor még földszintes épületet.

Emeletes a XVIII. században lett , amikor a kastélyépíttető Grassalkovich I. Antal vendégfogadóvá alakíttatta. A város első, Máriabesnyőről áttelepülő gyógyszertára is itt nyílt meg 1814-ben , földszinti boltíves termének mennyezet-festése is valószínűleg ebből az időből származik.

A XIX. században lett Erzsébet királyné nevét viselő szálloda és a társasági élet központja, kaszinóval és bálteremmel , ahol színielőadásokat is tartottak. Az 1988-ig itt működő iskola adott helyet a város múltjával kapcsolatos emlékek gyűjteményét jelentő emlékszobának, majd a helytörténeti gyűjteménynek, melyből később megalakulhatott a ma is itt működő Gödöllői Városi Múzeum , amely egyedülálló kiállításokat mondhat magáénak a város egyik legrégibb épületében .
 

Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00
 

További információkért kattintson ide!

Turisztikai Egyesület Gödöllő
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.